Tot ce trebuie sa stii despre laptopuri second hand si refurbished

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
dec.
12

ciel.ro

Tot ce trebuie sa stii despre laptopuri second hand si refurbishedLaptopurile sunt mai accesibile decat oricand. Preturile au scazut suficient pentru a face laptopurile disponibile pentru majoritatea consumatorilor care au nevoie de un computer mobil pentru scoala, munca sau pentru uz personal.

Chiar daca acestea sunt mai accesibile, cumpararea unui laptop este inca o investitie majora. O modalitate de a atenua gaura financiara este achizitionarea unui laptop utilizat sau reconditionat, fie de la un vanzator privat, de la un vanzator cu amanuntul sau de la un lichidator care elimina laptopurile inchiriate.

In timp ce pretul poate fi mai mic, exista multe lucruri pe care consumatorii trebuie sa le invete inainte de a cumpara un laptop folosit.


Cumparatorii trebuie sa cunoasca vanzatorul, sa cunoasca produsele si sa stie de unde sa cumpere. Asadar, este important de precizat ca exista doar trei tipuri de vanzatori de laptopuri folosite sau reconditionate: comercianti cu amanuntul, vanzatori privati sau escroci. Este necesar sa stiti de la cine cumparati, deoarece acest aspect determina modul in care abordati procesul de cumparare.

Desigur, daca comerciantul online este un site de comert electronic cu reputatie, atunci nu trebuie sa va faceti griji in privinta laptopului, pentru ca un magazin online cu siguranta va va vinde un laptop refurbished de calitate superioara.

Cautati feedbackul. Exista un sistem de feedback pe site? In cazul in care exista un sistem de feedback pe site, este extrem de important sa tineti cont si de acest aspect, pentru a afla si parerea celorlalti clienti care si-au cumparat un laptop din acelasi magazin. De regula insa, produsele sunt cele pe care clientii le comanda, si functioneaza perfect.

Un alt amanunt foarte important este acela ca trebuie sa cunoasteti si produsul nu doar cumparatorul, asadar trebuie precizat ca exista o diferenta intre un laptop folosit si un laptop reconditionat.

Un laptop folosit (second hand) este doar acela folosit de o alta persoana pentru o anumita perioada de timp si care acum are nevoie de un produs mai nou si mai performant. Poate ca vanzatorul a curatat notebook-ul de vanzare, a sters hard-urile si a strans toate manualele si ambalajul original, dar este posibil sa nu fi facut nimic din asta.

In schimb, un laptop refurbished este un laptop reconditionat, un laptop care a fost supus unui important proces de imbunatatire chiar de catre producator, dupa care a fost scos pe piata sub aceasta denumire.

Este posibil ca un sistem reconditionat sa aiba niste zgarieturi de suprafata usoare, dar cel mai adesea nu puteti spune nici macar ca produsul a fost folosit vreodata, la cat de bine arata.

Laptopurile utilizate si cele refurbsished ofera o oportunitate excelenta de a obtine un laptop frumos la un pret foarte bun, asa ca toate persoanele care isi dorescu un echipament bun, insa care nu isi permit unul nou, isi pot indrepta atentia spre un echipament refurbished sau spre un echipament second hand, in functie de buget si in functie de preferinte. Se pot gasi astfel de echipamente de la producatori renumiti de pe piata, care se comporta incredibil de bine.


Daca iti place distribuie!

    Post comment