Posts Tagged / reparatii iPhone

iOS vs Android

Posted Posted by Nastase Ilinca in Telefoane mobile     Comments No Comments
nov.
4

Odata cu evolutia telefoanelor la nivelul la care sunt capabile de a realiza mai multe functionalitati, precum conexiunea la internet sau posibilitatea de a juca jocuri, a reda muzica sau a viziona serialele sau filmele preferate.

Au aparut sisteme de operare din ce in ce mai performante pentru a satisface nevoile utilizatorilor smartphone de a rezolva cat mai multe probleme sau a putea accesa cat mai multe aplicatii sau jocuri.

Astfel, este si aceasta concurenta intre iOS, sistemul de operare folosit special pentru iPhone, gama de telefoane mobile a Apple, si Android, sistem de operare produs de Google si folosit la majoritatea smartphone-urilor disponibile pe piata.

Desigur, ambele sisteme de operare au diferente majore la capitolul functionalitatiilor. Despre iOS se spune faptul ca are functii mai bune, iar un mare avantaj la acest capitol il reprezinta faptul ca multe dintre aplicatii sunt testate si incarcate mai intai pe iOS, dupa care sunt trimise catre Android abia dupa un anumit timp.

Instagram a debutat pe Android la doi ani dupa ce lansarea lui, pe iPhone. Aplicatii ca Super Mario Run, HQ Trivia, Monument Valley 2, Photo Affinity și Snapchat au avut nevoie de cateva luni pentru a ajunge pe Android dupa debutul pe iOS. In plus, Apple are aplicatii mai inedite, pe cand aplicatiile Google, desi utile, nu au aceeasi unicitate.

Intre iOS si Android exista o competitie indirecta, prin felul cum ambele sisteme de operare se perfectioneaza de la an la an pentru a oferi servicii cat mai bune utilizatorilor sai, dar nu este la fel si intre producatorii lor, care au incercat intodeauna sa se incurce unul pe celalalt in mai multe domenii tehnologice.

Spre exemplu, atunci cand Apple a domnit in tehnologia smartphone, Google a oferit o concurenta rigida prin creatia Androidului; atunci cand Google a domnit ca motor de cautare, Apple a creat Stiri, despre care se spune ca este o harta digitala mai exacta decat Google Maps.

Dincolo de aceste aspecte, iOS 11 a venit cu mai multe functionalitati pe care Android nu are inca capacitatea sa le implementeze, spre exemplu:

  • filtrul de mesaje spam, util pentru a-ti pastra inbox-ul curat de reclame sau promotii;
  • screen recording, care desi este folosit si de Samsung, a fost implementat ca functie implicita pe iOS, sincronizarea Messenger cu alte aplicatii Apple;
  • transferul de bani prin mesaje in aplicatia Messenger, lucru posibil datorita flexibilitatii Apple Pay fata de alte aplicatii de efectuare a platilor mobile;
  • plasarea de content tip imagini, link-uri sau texte in alte aplicatii, aceasta aplicatie functionand mai bine pe iPad; control asupra bateriei si performantei la iPhone, posibilitatea de a face modificari pentru calitatea unui videoclip;
  • 3D Touch, functie ce ofera scurtaturi rapide pentru accesul aplicatiilor si este o functie valabila la toate modelele disponibile pe piata, in afara de iPhone SE;
  • efectuarea de apeluri si trimiterea de mesaje de pe alte dispozitive Apple, ca Mac, iPad si Apple Watch, statistici de utilizare a bateriei mai precise comparativ cu Android, astfel incat poti gasi exact aplicatiile care iti consuma mult din baterie si le poti inchide pentru a economisi din baterie; etc.

Ce trebuie sa faci pentru ca iPad-ul tau sa tina mult timp incarcat?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog, Telefoane mobile     Comments No Comments
mart.
28

Ce trebuie sa faci pentru ca iPad-ul tau sa tina mult timp incarcat?Acum, in momentul in care se pare ca tehnologia a ajuns la apogeu, iar telefoanele mobile care se gasesc pe piata, dar si tabletele, sunt dispozitive din ce in ce mai destepte si mai performante, este evident faptul ca ne dorim sa ne putem cumpara cat mai rapid astfel de dispozitive.

Ei bine, fiecare dintre noi am vrea daca s-ar putea, ca telefonul pe care ni-l dorim, sau tableta la care visam sa o avem, sa functioneze la capacitate maxima, foarte mult timp, din momentul achizitionarii. read more

iPhone-ul de astazi ar fi putut fi complet diferit

Posted Posted by Dan Bradu in Blog, Telefoane mobile     Comments No Comments
feb.
10

iPhone-ul de astazi ar fi putut fi complet diferit
Decizia celor de la Apple de a produce primul iPhone cu un touchscreen incorporat a fost una foarte controversata la acea vreme. Cauti reparatii iPhone pentru device-ul tau? Cei mai buni specialisti pot fi gasiti pe ServiceGsm.ro.

Intr-o perioada in care BlackBerry era pe val cu telefoane ce aveau tastatura incorporata, ideea indepartarii unei astfel de optiuni parea cel putin ciudata, daca nu chiar riscanta. Istoria ne arata ca Apple a facut totusi alegerea corecta, implementand un ecran cu touchscreen, dar aceasta nu era singura optiune noua, pe un astfel de device. Cu totii am auzit de prototipul touch-wheel de exemplu. read more

Cum as putea gasi un service pentru iPhone?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
aug.
26

Cum-as-putea-gasi-un-service-pentru-iPhoneNu conteaza daca garantia iPhone-ului a expirat si nu ati dorit o garantie extinsa, la momentul la care ati achizitionat telefonului, deoarece telefonului sau a pieselor componente sunt pot fi destul de scumpe mai ales daca sunt direct de la Apple.

In cazul in care nu sunteti comfortabil cu schimbarea pieselor la domiciliu si nu vreti sa incercati acest lucru sau sa va complicati, noi va recomandam sa trimiteti telefonul intr-un  service Gsm.

In anii anteriori, destul de multe companii care s-au ocupat cu reparatii au deschis service-uri, dezvoltandu-se si specializand-use in reparatii iPad, iPhone sau alte device-uri. read more

Ce aplicatii sa iti instalezi pe iPhone-ul tau?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
iul.
2

Ce aplicatii sa iti instalezi pe iPhone-ul tau?Pentru ca iPhone-ul pe care il folosesti zi de zi sa dea cele mai bune rezultate, ai nevoie de aplicatii care sa iti ofere cele mai bune optiuni ale acestuia.

In trecut, problemele iPhone-urilor nu puteau fi rezolvate prea usor, asa cum se intampla acum cu multe reparatii iPhone ce pot fi excutate prompt si eficient prin asemenea service-uri specializate.

Dar, pentru ca iPhone-ul tau sa functioneze la capacitatea lui maxima, ai nevoie de aplicatiile potrivite pentru el. Una dintre cele mai cunoscute este Dropbox. Ea permite stocarea si accesarea fisierelor in platforma cloud, astfel incat ele sa fie accesibile tuturor celor care doresc sa aiba acces imediat la informatii care privesc o comunitate sau mai multi oameni. read more