Materiale pentru cadrele ochelarilor

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
feb.
19

dlc.ro

Materiale pentru cadrele ochelarilorOchelari de soare sunt un accesoriu de moda excelent, dar cel mai important lucru este sa va protejati ochii de razele ultraviolete (UV) ale soarelui. Unele dintre efectele soarelui asupra ochilor includ:

Cataracta, o tulburare a lentilei ochiului care poate bloca vederea. Aproximativ 20% dintre cazuri sunt cauzate de expunerea prelungita la UV.

Degenerarea maculara, care rezulta din deteriorarea retinei care distruge viziunea centrala. Degenerarea maculara este principala cauza a orbirii in Statele Unite.

ciel.ro

Pterygium, o crestere a tesutului deasupra partii albe a suprafetei ochiului, care poate modifica curba globului ocular, provocand astigmatism.

Atunci cand achizitionati ochelari de soare Hawkers, cautati cele care blocheaza 99 pana la 100% din radiatiile UVA si UVB, astfel incat sa puteti pastra vederea dvs. ascutita si ochii sanatosi.

Materiale pentru cadrele ochelarilor

Alegerea unui material de cadru care sa se potriveasca scopului dvs. este esentiala deoarece joaca un rol imens in confortul, siguranta si functionalitatea noilor ochelari. Diferitele materiale se preteaza la diferite functii, game de preturi si stiluri si fiecare prezinta avantaje si dezavantaje distincte.

Metal

Metalul este un material utilizat in mod obisnuit in fabricarea cadrelor pentru ochelari de soare, datorita maleabilitatii sale, rezistentei la coroziune si usurintei de reglare, facandu-l foarte usor sa se adapteze mai multor forme si stiluri de cadre. Ramele metalice tind sa fie mai scumpe, mai putin durabile si nu sunt ideale pentru sporturile de actiune.

Nailon

Ramele din nailon ar trebui sa va ajute la activitati sportive si de performanta. Ramele din nailon sunt foarte rezistente la fluctuatiile de temperatura si raman super-flexibile, pastrand in acelasi timp rigiditatea necesara pentru siguranta. Companiile folosesc diferite nume de marca pentru nylonurile lor. Ramele de nylon tind sa fie mai putin costisitoare, mai usoare si mai puternice decat ramele metalice traditionale.

Titan

In general, gasite in ochelari de soare de calitate superioara, cadrele de titan sunt durabile, rezistente la zgarieturi si tind sa fie pe partea mai avantajoasa a lucrurilor.

Policarbonat

Acest material plastic flexibil si rezistent ofera rezistenta mare la impact. In ciuda durabilitatii lor, ele tind sa fie cadre rigide si nu sunt foarte flexibile.

Acetat

Acetatul este un plastic in sine, dar este putin diferit. In comparatie cu un cadru standard din plastic (de obicei acrilic sau poliuretan), cadrele acetate sunt mai puternice, mai flexibile si, in general, mai usoare. Cadrele acetate pot veni intr-o mare varietate de culori si texturi, iar culoarea este incorporata in materialul in sine in loc sa fie vopsita, motiv pentru care culoarea tinde sa ramana.

Plastic

Ochelari de soare pot fi facuti dintr-o gama larga de rame din plastic, de la acrilic la poliuretan. Ramele din plastic sunt, in general, cele mai ieftine cadre disponibile si pot fi o optiune excelenta daca pretul este o problema.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atunci cand vine vorba despre ochelarii de soare, acestia nu sunt simple accesorii care ne scot in evidenta pe strada, ci ne protejeaza ochii pentru a nu suferi de afectiuni grave ale vederii. Tocmai de aceea, este recomandata alegerea celor mai buni ochelari de soare, de la Hawkers Romania.


Daca iti place distribuie!

    Post comment