Marketingul traditional vs. marketingul online

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
dec.
18


Marketingul traditional vs. marketingul onlineOrice companie are nevoie de tot felul de strategii de marketing. Strategiile de marketing ajuta la atragerea clientilor. Strategiile de marketing pot fi atat traditionale, cat si moderne.

Spunem moderne cand ne referim la strategiile de marketing online. Astfel de servicii ofera cei de la IT Exclusiv, pe care ii gasesti pe www.itexclusiv.ro.

IT Exclusiv iti ofera servicii de calitate. Preturile le poti gasi cu usurinta pe site, precum si portofoliu si lista de servicii disponibile.

In mod categoric sunt o multime de diferente intre marketingul traditional si cel online, diferente pe care le vom aminti in cele ce urmeaza.


•    Publicitatea
In ceea ce priveste marketingul traditional, metodele de publicitate sunt numeroase. Unii isi fac publicitate prin tot felul de materiale tiparite, materiale care contin tot felul de materiale cu caracter informativ. Altii apeleaza la publicitatea prin inregistrari video, inregistrari pe care apoi le poti vedea la TV sau la panourile electronice.

O alta forma de publicitate traditionala este prin inregistrari audio. Inregistrarile audio sunt in general auzite pe posturile de Radio.In ceea ce priveste marketingul traditional, aici pot fi prezentate mult mai multe informatii decat in cazul precedent. Informatiile destinate publicitatii sunt postate pe diverse site-uri, astfel fiind atrasi clientii.

•    Serviciul clienti
Clientii pun mereu tot felul de intrebari. E important sa li se raspunda la timp. Serviciul clienti este cumva limitat in marketingul traditional, deoarece acest serviciu este disponibil doar 5 zile pe saptamana, timp de 8 ore pe zi. Acest serviciu este disponibil direct in magazine sau prin telefon. In privinta marketingului online, serviciul clienti este disponibil non-stop, deoarece clientii pot trimite solicitarile lor oricand, la orice ora.

•    Vanzarile
Clientii vor de multe ori sa vada anumite produse. In marketingul traditional se discuta prin telefon despre produse, sau se fac vizite la domiciliul posibililor clienti. Daca acestia sunt convinsi de informatiile primite, in cele din urma ajung sa cumpere produsul. In marketingul online lucrurile se desfasoare oarecum diferit. Prezentarea produselor se poate face asa cum iti poti da seama, online. Cum? Prin video-conferinte.

•    Cercetarea de marketing
Asa cum e normal, cercetarea de marketing se face atat in marketingul online cat si in cel traditional. In privinta marketingului traditional, cercetarea de marketing se face cu ajutorul unor interviuri, cu ajutorul sondajelor, a intalnirilor fata in fata, prin intermediul postei sau prin telefon. Oamenii sunt asadar chestionati, astfel incat organizatia sa aiba de castigat si  produsele sa se vanda.

Cercetarea de marketing in online se face mai simplu. Sunt organizate tot felul de grupuri in care oamenii converseaza, interviuri online si tot felul de chestionare. Scopul este acelasi.

La ora actuala mai raspandita pare a fi promovarea online. Asadar sunt folosite mai mult tehnicile de marketing online. De ce? Pentru ca tot mai multe persoane folosesc internetul. In ultima vreme, oamenii nu mai sunt asa interesati de pliantele publicitare pe care le primesc, de telefoanele date de la cei care vor sa-si faca publicitate sau de alte practici de promovare offline. Online-ul e acum la putere, iar acesta este doar inceputul.Daca iti place distribuie!

    Post comment