LG G5 – Snapdragon 820, 4GB de RAM si GPU Adreno 530

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
nov.
29


LGG5-Snapdragon-820-4GB-de-RAM-si-GPU-Adreno-530Oricine a vazut sau a folosit un flagship nou din 2016, probabil ca nu va fi dat pe spate de specificatiile lui LG G5, acesta este pur si simplu un smartphone extrem de performant. Daca iti doresti sa cumperi huse LG de cea mai buna calitate, intra pe MagazinGsm.ro.

Smartphone-ul dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 820 si 4 GB de memorie RAM, impreuna cu un procesor grafic (GPU) de la Adreno si anume Adreno 530.

Capacitatea de stocare este unica si anume 32 GB, suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Aceasta capacitate este aceeasi ca si pe modelele construite pentru Statele Unite, ale device-urilor Galaxy S7 si HTC 10.

ciel.ro

Ei bine, ce ne spun aceste specificatii interne? Cu siguranta, faptul ca smartphone-ul este unul foarte performant. Browsing-ul, scoll-ul prin meniuri, deschiderea aplicatiilor si toate celelalte activitati uzuale se desfasoara cu o rapiditate incredibila, fara sa existe nici un pic de lag.

Totusi, de vreme ce performanta generala este atat de buna, exista si momente cand putem ajunge la varfuri de incarcare (de performanta), daca suprasolicitam telefonul deschizand zeci de aplicatii o data.

In schimb, acest lucru se intampla foarte rar si este de fapt normal, pana si pe cele mai scumpe flagship-uri din ziua de azi. In 99.9% din situatii, telefonul se comporta excelent si este foarte rapid. Jocurile ruleaza bine, fie ca sunt unele intensive din punct de vedere grafic (ca de exemplu Hitman) sau sunt mai simple si nu necesita cine stie ce resurse.

De asemenea, nu exista nici un fel de intarzieri, lag sau stuttering, in momentele in care sunt vizualizate fisiere video de calitate inalta, pe Youtube – la rezolutia 2k sau 4k.

In benchmark-urile uzuale, LG G5 performeaza excelent. Telefonul a reusit un scor de 5241 de pucnte in GeekBench 3 la testul multi core si un punctaj de 2.255 de puncte, la testul single core.

Aceasta performanta il plaseaza exact sub Samsung Galaxy S7 (cu 6307 puncte), dar in fata lui HTC 10 de exemplu, care a reusit doar 5065 de puncte. Treaba sta exact la fel si in benchmark-ul Antutu, unde LG G5 a scos un scor de 126.842, imediat sub Galaxy S7, care a reusit 129.468 de puncte.

Lasand la o parte benchmark-urile, nu exista in momentul de fata nici o aplicatie pe Android, care sa poata singura sa solicite la maxim, componentele acestui device. Smartphone-ul este dotat intr-adevar cu niste componente de top, future-proof. Din punct de vedere al capacitatii de stocare, probabil ca ne-am fi bucurat sa vedem si o versiune de 64 de GB, nu doar de 32.

Dar, cum am spus si mai sus, acesti 32 de GB vor fi suficienti pentru majoritatea utilizatorilor, mai ales ca pot fi oricand suplimentati cu ajutorul unui card micro SD. Un singur avertisment totusi: trebuie sa tineti cont ca LG G5 nu dispune si de stocare adaptabila, ceea ce este destul de frustrant.

Stocarea adaptabila este un feature foarte folositor de la Google, ce a debutat pe Android Marshmallow si permite telefonului sa trateze orice card micro SD, ca si cum ar face parte din memoria interna. LG G5 nu suporta acest lucru, dar pentru cei mai multi dintre noi, acest aspect nu va conta foarte mult.


Daca iti place distribuie!

    Post comment