La ce varsta se poate invata inotul?

Posted Posted by Nastase Ilinca in Blog     Comments No Comments
mart.
8


Dupa cum probabil toata lumea stie, inotul este cel mai placut sport dintre toate cele existente, iar pe langa placerea de a inota, putem avea parte de foarte multe beneficii.

De exemplu, inotul este util datorita faptului ca pune in miscare toti muschii corrpului, asa ca in urma orelor petrecute la bazin, toti cei care stiu sa inoate vor obtine un corp atletic.

dlc.ro

Inotul este sportul ideal pentru persoanele care se confrunta la servici cu stresul. Chiar si cei care au diferite probleme personale au nevoie de ore de inot, pentru ca acest sport ajuta la eliminarea stresului. In plus, inotul este sportul capabil sa aduca buna dispozitie in viata noastra.

Multe persoane care s-au confruntat in trecut cu insomniile au ajuns sa participe la cursuri de inot, iar dupa ce au invatat sa inoate, au constatat faptul ca nu mai au nici o problema cu somnnul, ba mai mult, acum pot sa doarma fara probleme. In plus, calitatea vietii lor s-a imbunatatit considerabil.

Inotul este extrem de util si pentru copii, dat fiind faptul ca ii ajuta sa se dezvolte armonios, ii ajuta chiar sa isi pastreze calmul si concentrarea, si are multe alte beneficii.

Inotul are dupa cum se poate vedea foarte multe beneficii pentru fiecare dintre noi, incat este necesar sa fie invatat de la cele mai fragede varste. Exista cu siguranta si adulti care nu stiu sa inoate chiar daca au 30 – 40 de ani impliniti, insa aceasta nu este o problema pentru ca pot lua parte la cursuri inot adulti, iar astfel vor invata sa practice acest sport.

Exista deasemenea parinti care isi duc copiii la cursuri initiere inot copii de la 2 ani Bucuresti, acestia fiind constienti de importanta inotului pentru cei mici. Alti parinti aleg sa mai astepte putin, si isi duc copiii la cursuri inot abia dupa ce acestia implinesc 3 – 4 anisori.

Exista situatii in care parintii care nu stiu sa inoate, fiind constienti de importanta acestui sport, aleg sa invete sa practice inotul in acelasi timp cu copiii lor. Din fericire, exista instructori profesionisti de inot, care ii pot invata sa inoate atat pe copii cat si pe adulti.

Exista si parinti care deja stiu sa inoate si se gandesc ca nu are importanta daca ai lor copii invata sa inoate de la un instructor profesionist de inot, sau daca invata de la ei sa practice acest sport.

Lucrurile insa nu stau chiar asa. Este important ca micutii sa invete de la profesionisti sa inoate pentru ca in acest fel vor invata sa execute corect miscarile in apa. In plus, profesionistii ii invata pe cei mici cum trebuie sa isi controleze respiratia in timpul in care inoata.

Asadar, este cat se poate de firesc faptul ca inotul are o serie importanta de beneficii si pentru adulti, si pentru copii, asa ca este important ca toti cei care nu stiu sa inoate, sa se inscrie cat mai repede la cursuri inot, mai ales acum ca exista instructori care incepand de la copiii de 2 ani si pana la adulti, invata pe toata lumea sa inoate.


Daca iti place distribuie!

    Post comment