Generatia smartphone – avantaje si dezavantaje ale telefoanelor mobile

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
apr.
17


Generatia smartphone – avantaje si dezavantaje ale telefoanelor mobileNu mai este nici un secret faptul ca telefoanele mobile sunt peste tot in ziua de astazi. Se pare ca toata lumea detine macar unul, chiar daca telefonul mobil avut in posesie nu este un smartphone in toata regula.

Momentul in care un utilizator de telefon nu isi mai foloseste dispozitivul este atunci cand acesta se descarca. Cu toate acestea, noile tehnologii au permis achizitionarea unui incarcator telefon portabil, in cazul in care incarcarea clasica nu poate fi realizata la priza. Este cert faptul ca aceasta utilizare continua de smartphone sau telefon mobil in general poate avea avantajele si dezavantajele sale.

Odata cu aparitia telefoniei mobile, oricine poate conversa cu oricine, oricand. Avand in vedere ca toata lumea detine in ziua de astazi macar un telefon clasic pe care il tine in mana mai tot tipmul, conectarea cu prietenii, familia sau colegii se poate realiza 24/7.


Chiar daca telefonul se descarca in timp ce posesorul este pe drum, un incarcator telefon portabil precum cele comercializate pe http://www.accesoriigsm.ro/incarcator-telefon-189 poate solutiona problema.

Totodata, discomfortul semnalului scazut a disparut treptat. Companiile de telefonie mobila si-au multiplicat antenele, astfel incat poti fi si intr-o zona in afara orasului, iar semnalul sa fie perceput clar, ca in oras. Asadar, datorita acestor imbunatatiri, seful va poate tine la curent cu cele mai recente schimbari de afaceri, prietenii va pot contact oricand pentru o intalnire spontana, in cazul unei urgente, va fi mai usor sa sunati pentru ajutor.

Totodata, accesul constant la internet este un avantaj considerabil. Avand in vedere ca internetul inregistreaza mai tot ceea ce se intampla in jurul nostru, este mult mai usor de identificat un restaurant dupa nume sau de verificat orarul la cinematograf. Poate chiar si scaderea costurilor de plata a abonamentului poate fi un avantaj, avand in vedere ca internetul deschide directii de comunicare si pe alte cai decat cele clasice. Chat-ul este una dintre ele, dar si alte aplicatii precum Skype sau Whatsup.

Faptul ca un smartphone incorporeaza o mare diversitate de aplicatii si functiuni nu poate sa constituie decat un avantaj. Cum ar fi sa va indesati in buznare un mp3player, o camera digitala un telefon si un GPS? Pare nerealist, intrucat un smartphone le cuprinde pe toate intr-un format demn de un buznar modest.

Mai mult decat atat, telefoanele de ultima generatie cuprind si un calculator si o lanterna, care pot parea inutile, dar care v-ar putea scoate din unele situatii de criza. Apartele de fotografiat clasice au fost inlocuite treptat de prezenta camerei foto in cadrul telefonului mobil, piesa importanta ce a evoluat pana la perfomanta aparatelor clasice.

Totodata, aplicatiile ce pot fi instalate pe telefon deschid alte oportunitati de utilizare a smartphone-ului. Acesta poate fi un ebook reader, un convertor de unitati de masura sau un dispozitiv cu jocuri. Lista poate continua la infinit, intrucat si industria aplicatiilor este in continua schimbare si dezvoltare.

Poate cel mai des invocat dezavantaj vis-a-vis de telefoanele mobile o reprezinta diminuarea interactiunilor sociale. Cum mai toti sunt detinatori de smartphone, reconectarea cu lumea reala pare a fi din ce in ce mai neinteresanta.

Chiar si in oras fiind, in locuri publice, restaurante, mijloace de transport sau magazine, posesorii de telefoane par sa nu-si mai desprinda ochii si mainile de pe dispozitive. In locul unei interactiuni fata-in-fata cu oamenii din jurul lor, acestia se ignora complet in favoarea unor unor conversatii virtuale.


ciel.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment