Cum ne alegem corect cauciucurile?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
sept.
6


Cum ne alegem corect cauciucurile?Fie ca este vorba despre cauciucuri de vara, cauciucuri de iarna sau cauciucuri “all season”, alegerea corecta a acestora este extrem de importanta pentru orice automobil. Cauciucurile vara sunt foarte importante pentru drumurile fierbinti din timpul sezonului cald, cauciucurile iarna sunt indispensabile pentru drumurile cu zapada sau gheata.

Cauciucurile reprezinta un element esential in constructia unui automobil, intrucat acestea sunt cele care ajuta la deplasare si pot afecta performantele masinii sau consumul acesteia. Important de retinut este faptul ca anvelopele uzate sau de o calitate indoielnica pot constitui un adevarat pericol pentru noi si familia noastra. Indiferent de calitatea si valoarea masinii pe care o detinem, daca aceasta nu este prevazuta cu cauciucuri de calitate, toti caii putere si eleganta vor fi cu siguranta de prisos.


Prin urmare, ce trebuie sa facem ca sa ne alegem corect cauciucurile? Vom enumera in randurile care urmeaza cativa pasi ce trebuie urmati pentru a face o alegere buna.

In primul rand trebuie sa stim cu precizie cand trebuie sa inlocuim cauciucurile. Trebuie sa cautam cu atentie semnele uzurii acestora. Desigur, daca avem o pana de cauciuc sau putem vedea bucati din cauciuc cazand, atunci stim ca este timpul pentru un cauciuc nou. Semne mai mici precum taieturi care sunt mai putin vizibile sunt la fel de importante.

Cea mai uzuala tehnica de a detecta daca masina are nevoie de cauciucuri noi este tehnica monedei. Daca punem o moneda intre striatiile cauciucului, iar aceasta nu intra cu totul atunci inseamna ca acestea sunt destul de uzate si trebuie schimbate. Multe dintre cauciucuri sunt prevazute cu  linii colorate in interiorul striatiilor care se vor arata atunci cand cauciucurile sunt prea uzate. De cele mai multe ori, insa, soferii simt atunci cand conduc faptul ca anvelopele sunt deteriorate.

Intretinerea buna a cauciucurilor este un alt lucru de care trebuie sa tinem cont. Prin rotirea cauciucurilor in sensul invers al acelor de ceasornic la fiecare 8000 – 16000 de km, ne vom asigura ca niciunul dintre acestea nu va avea parte de o prea mare uzura. Mentinerea unei presiuni constante si corecte in cacuciucuri reprezinta un alt aspect important pentru durata de viata a acestora.

De asemenea, trebuie sa ne dam seama ce dimensiune au cauciucurile noastre. Acele litere si cifre aleatorii de pe partea superioara a cauciucurilor chiar au o semnificatie precisa. O inscriptie obisnuita poate fi “P200/70R16”, unde “P” indica faptul ca anvelopa este un de tip pasager, “200” reprezinta latimea anvelopei in milimetri, “70” este raportul de aspect al pneului, “R” indica faptul ca anvelopa este una de tip radial, si in final, “16” reprezinta diametrul rotii in inci. Daca inlocuim doar un cauciuc la automobilul nostru, asigurarea asupra marimilor si stilului celorlalte cauciucuri este absolut obligatorie.

Ultimul, dar nu cel din urma aspect de care trebuie sa tinem cont in alegerea cauciucurilor se refera la modul in care conducem. Daca obisnuim sa conducem in conditii de vreme nefavorabila in tot timpul anului, atunci trebuie sa ne indreptam atentia asupra cauciucurilor de tip “all-weather”.

Daca obisnuim sa conducem foarte mult in fiecare zi, saptamana de saptamana atunci trebuie sa cautam cauciucuri durabile care sa nu se uzeze foarte repede. De asemenea, trebuie sa comparam si durata de viata a striatiilor cu care sunt prevazute cauciucurile pe care dorim sa le achizitionam.

Pentru a viziona o gama larga de anvelope pentru orice buzunar accesati http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html .

Alte stiri actuale :

1. TOPUL vânzărilor de maşini la nivel global
2. Cele mai periculoase masini pentru siguranta ta, din clasa subcompactelor
3. Record istoric: Dacia a vândut aproape jumătate de milion de maşini în 2013
4. România. Sărăcie. Valoarea medie a unei maşini sh vândută este de 3.500 de euro
5. Cei mai mari jucători care închiriază flote de maşini aşteaptă o creştere de până la 20% în 2014

ciel.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment