Cum manevrez un excavator compact?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
iun.
25

ciel.ro

Cum manevrez un excavator compact? Domeniul constructiilor este un domeniu ce necesita indemanare si mai ales atentie. Indiferent daca lucram cu excavatoare compacte sub 6 tone sau cu excavatoare mai mari si mai puternice, de multe ori pericolele sunt aceleasi. Trebuie sa fim mereu atenti si sa asiguram sanatatea noastra, dar si a celor din jur.

Chiar daca aceste utilaje pot fi periculoase, necesitatea de a le avea pe un santier de lucru este indispensabila. Ele usureaza munca umana, muncitorii fiind scutiti adeseori de un mare efort, dar si de timp pierdut.

Din moment ce esti seful unei echipe de muncitori, sau te pricepi in acest domeniu si vrei sa faci totul ca la carte, ai nevoie deseori de excavatoare compacte sub 6 tone, de maiuri compactoare, vibratoare de beton, sau alte utilaje, pe care le gasesti la preturi convenabile pe www.epinvest.ro .

dlc.ro

Daca te hotarasti sa-ti iei un excavator compact, trebuie sa stii cum sa-l folosesti. In primul rand, cand faci o astfel de achizitie, nu fa pe-a viteazul ignorand manualul. Citeste manual, fii atent la instructiuni si fa intocmai cum spun specialistii, pentru a evita pericolele la care te poti supune. De asemenea, etichetele de avertizare si autocolantele lipite pe utilaj sunt foarte importante. Pe ele veti gasi informatii deosebit de utile pentru a sti daca intr-adevar este ceea ce cautati.

Din moment ce ai cumparat, sau inchiriat un excavator, modalitatea de transport este foarte importanta. In cazul in care firma respectiva nu asigura transportul utilajului, apeleaza la o firma specializata in astfel de activitati, pentru a duce excavatorul cu bine la destinatie.

Odata ajuns cu utilajul la destinatie, gaseste o zona buna pentru a te obisnui cu el. Este recomandat un teren la acelasi nivel cu solul, pentru acomodare, apoi poti trece la locul in care se executa lucrarea.

Inainte de inceperea lucrarii, specialistii recomanda verificarea inca o data a pieselor, pentru a te asigura ca acestea sunt in regula si nu sunt slabite sau deteriorate, pentru a creste nivelul de risc.

Dupa ce montezi masinaria intr-un loc sigur, stai un moment si familiarizeaza-te cu scaunul, comenzile, indicatoarele si sistemul de siguranta. Vei gasi in manual cum functioneaza excavatorul, asadar, incearca sa pui totul cap la cap si sa-ti dai seama care sunt pedalele, la ce folosesc, cum trebuie sa misti de maneta, ce functii indeplinsesc anumite butoane si alte lucruri relevante.

Dupa ce te-ai asigurat ca totul este in regula si ca in raza ta de actiune nu sunt obiecte sau oameni care sa fie loviti, poti incepe munca propriu-zisa. Incepe cu miscari lente, pentru a te acomoda. Continua sa privesti mereu in jurul tau, deoarece nu stii niciodata cine poate aparea.

Incepe totul usor, cu mare atentie si cu incredere ca poti deveni din ce in ce mai bun. In astfel de activitati, siguranta este prioritara. Fii mereu cu ochii in patru si nu te lasa distras de alti factori. Daca vei respecta cele scrise in manual si vei avea rabdare, cu siguranta vei putea manevra un excavator in cele mai bune conditii.


Alte stiri actuale :

1. Construieste-ti o piscina! Nu este greu deloc!
2. La parcarea subterană se va lucra 24 de ore din 24
3. Waterparkul Craiovei, greu de finalizat la termenul promis
4. Timisoreni obligati sa traiasca in zgomot si praf din cauza unei firme care face ce vrea in oras
5. Una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România adună termene nerespectate, chiar înainte de începerea lucrărilor


Daca iti place distribuie!

    Post comment