Cum functioneaza masina de spalat?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
sept.
3

ciel.ro

Cum functioneaza masina de spalat?Masina de spalat rufe reprezinta intr-o foarte mare masura obiectul de activitate al femeilor. Spunem acest lucru nu pentru ca am sustine ideea de a ne afla in permanenta la cratita, ci tocmai pentru contrariul enuntului si anume pentru ca femeile sunt mult mai descurcarete in ceea ce priveste obiectele electrocasnice.

E drept ca si barbatii au aportul lor in aceasta privinta. Ei se pricep de minune la tot ceea ce tine de reparatii masini de spalat, intuind cu usurinta tot ceea ce inseamna repozitionarea  pieselor si buna functionare a lor ca tot unitar, ca parte dintr-un ansamblu.

Pana la reparatii masini de spalat insa, acestia (sau mare parte a acestora, ca sa nu fim denigratori) nu stiu realmente sa atribuie anumite elemente ale masinii de spalat ciclului de curatare in sine. Pe de o parte insa este complet justificata lipsa anumitor cunostinte, datorita faptului ca un barbat interactioneaza destul de putin cu aceste obiecte destinate curatarii hainelor si mai mult cu cele ce tin de tehnologie sau IT.

dlc.ro

Ca un mic ghid pentru acestia, dar si pentru celelalte persoane mai putin familiarizate cu aceste produse, vom incerca sa parcurgem cateva informatii pretioase, sub forma unui ghid, care sa poata fi edificatoare in ceea ce priveste utilizarea masinii de spalat. Cel mai important lucru ce defineste masina de spalat este panoul de comanda. Daca odinioara majoritatea masinilor de spalat rufe erau dotate cu mai multe butoane rotative din care puteai seta ciclul de spalare, temperatura apei sau numarul de rotatii pe minut, ei bine astazi, cu ajutorul panourilor digitale, aceste informatii sunt mult mai usor de inteles si utilizat.

Majoritatea masinilor de spalat de ultima generatie sunt dotate cu panouri intuitive, iar semnele conventionale ce constituie legenda sunt usor de inteles datorita pictogramelor simple si concise. In functie de marca de masina de spalat aleasa, dar si de model, alegerea programelor de spalare se poate face in mult mai putini pasi. La unele masini de spalat a ramas ca trunchi comun selectarea manuala a tipului de tesatura, in vreme ce la altele, cu ajutorul display-ului digital poti selecta programul dorit in functie de tipul hainutelor ce constituie incarcatura in sine.

Display-ul digital ofera informatii pretioase cu privire la temperatura optima pentru un anumit ciclu de spalare, dar ne lasa la indemana si posibilitatea de a o alege pe cea pe care o dorim noi. De asemenea, numarul de rotatii pe minut stabilite pentru centrifugare poate fi prestabilit, in functie de programul de spalare ales, sau poate fi determinat in baza propriei alegeri a utilizatorului.

Una dintre cele mai inovative idei cu care se pot lauda producatorii de masini de spalat, una care dealtfel este deosebit de importanta mai ales atunci cand ne dorim sa facem cat mai multe economii, este tehnologia de diagnosticare a unor probleme aparute in timpul proceselor de spalare. Acum nu trebuie sa ne inchipuim faptul ca masina de spalat isi va identifica singura problema si o va si rezolva. Nu, in fapt, este vorba despre detectarea inconvenientului si despre atentionarea utilizatorului cu privire la acesta.

In cazul in care defectiunea este minora, aceasta poate fi solutionata urmarind ghidul tehnic al produsului. In cazul in care insa defectiunea este serioasa, atunci solutia recomandata de catre producatori este sa ducem obiectul electrocasnic intr-un service specializat, care sa se ocupe de reparatii de masini de spalat de tipul celor de utlima generatie. Un astfel de service in care specialistii se pot ocupa fara probleme de aceste reparatii masini de spalat este Washservice.ro, un atelier in care chiar si cele mai noi modele de masini de spalat isi pot gasi solutiile si in care fiecare piesa necesara reparatiilor poate fi gasita fara probleme.

Nu credem ca are rost sa mai pomenim faptul ca pe panoul de comanda exista butonul de pornire/ oprire al masinii de spalat si cel de resetarea al programelor. Este indicat ca butonul de resetare sa nu fie folosit in mod excesiv, deoarece acesta are proprietatea de a intrerupe un ciclu de spalare in timpul desfasurarii acestuia, din cauza unor anumite situatii. De asemenea, panoul frontal prezinta compartimentele de alimentare cu detergent (necesar prespalarii atunci cand este cazul si spalarii propriu-zise), dar si cu balsam. Acestea insa nu necesita niciun fel de pregatire, mai ales daca vorbim despre noile generatii de masini de spalat rufe care au si capacitatea de autodozare.

Masina de spalat a fost modificata destul de mult de-a lungul timpului. In mod cert, cel mai bun manual de utilizare este folosirea propriu zisa si testarea obiectului in anumite situatii. Tocmai de aceea producatorii de masini de spalat vin in intampinarea utilizatorilor, propunandu-le functii usor de inteles, si mai mult decat atat, caracteristici tehnice de inalta performanta, astfel incat spalatul eficient al rufelor sa se transforme intr-o activitate casnica cu adevarat facila si placuta.

Alte stiri actuale :

1. Cum sa scoti petele de pe haine
2. LG’s texting washing machine? Tech firms are asking the wrong questions
3. How to repair your broken goods – from an iPhone to a washing machine
4. Text your Washing Machine and Fridge With LG’s HomeChat Service
5. 5 New uses for a broken washing machine


Daca iti place distribuie!

    Post comment