Chei reglabile profesionale – informatii utile

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
feb.
21

dlc.ro

Chei reglabile profesionale – informatii utileChei plate, chei tubulare sau alte asemenea modele, este destul de dificil sa alegi dintr-o gama variata de chei reglabile profesionale care exista pe piata. Aceste instrumente sunt utilizate pentru insurubarea sau dezasamblarea diverselor tipuri si marimi de piulite. Va recomandam produsele de pe Casa Idea acestea fiind unele dintre cele mai bune de pe piata datorita materialelor de calitate din care sunt facute.

Cheile reglabile exista in diverse variante de marimi, datorita unui sistem de reglare mobila a capatului cu care sunt prevazute. Pentru a folosi o cheie reglabila este nevoie de simpla potrivire a capatului acesteia pe piulita asupra careia doriti sa actionati. Apoi miscati capatul mai aproape sau mai departe de piulita pentru a optimiza functionalitatea cheii in functie de dimensiunea surubului cu ajutorul rotii care se afla in centrul capului obiectului. Asigurati-va ca piulita a fost introdusa corect in capatul cheii pentru a nu aluneca. Utilizand presiunea mainii, asigurati-va ca surubul sau piulita au fost dezasamblate sau stranse, dupa caz.


Amintiti-va de fiecare data care este utilitatea unui astfel de instrument pentru a nu-l folosi in alte scopuri care i-ar putea fi daunatoare. Aceste chei nu pot inlocui functia unui ciocan, deci nu este indicat sa loviti cuiele din perete, asa cum fac multi utilizatori. De asemenea, acestea nu au fost facute nici pentru a ridica tevi, a le indoi sau a face alte asemenea lucruri care nu tin de specificitatea produsului.

Dat fiind faptul ca acesta este un instrument utilizat numai pentru reparatii sau pentru diverse instalatii, cheia reglabila nu trebuie lasata la indemana copiilor. Pentru persoanele care nu sunt familiare cu astfel de dispozitive, aceasta poate fi periculoasa. In momentul utilizarii, asigurati-va ca deschiderea falcii este adecvata si ca pivotarea urmeaza sensul falcii fixate pentru a evita riscul de a distruge ceva prin folosirea ei.

Dupa utilizare este necesara curatarea corespunzatoare a cheii astfel incat aceasta sa aiba o viata lunga. In acest context, indicata este folosirea unei carpe curate, usor umezite. De asemenea, evitati sa o puneti in locuri uscate pentru a evita aparitia ruginii si nu o expuneti la o temperatura prea ridicata pentru a nu reduce calitatea metalului.

Utilizata de incepatori si de avansati pentru insurubare si desurubare, cheia reglabila poate fi realizata din diverse materiale. Cu toate acestea, cele mai utilizate sunt cheile realizate din otel inoxidabil, otel cromat sau otel aliat. Un instrument de acest fel trebuie sa fie destul de solid pentru a rezista manipularilor frecvente si gesturilor bruste care sunt inevitabile in momentul utilizarii.

Regasindu-se in familia cheilor plate, acest instrument dispune de un cap reglabil pe diverse marimi. Daca beneficiati de un astfel de instrument va puteti lipsi de un ansamblu complet de chei plate  care v-ar trebui pentru treburile de bricolaj, pentru ca o singura cheie are rolul de a inlocui mai multe chei statice de diverse dimensiuni.

Performanta unei astfel de chei este data atat de robustetea sa, cat si de felul capatului reglabil, de jocul pe care il poate avea maxilarul, de precizia insurubarii si de finisarea sa.


Daca iti place distribuie!

    Post comment