Ce imperfectiuni sa caut la aspectul general al unui laptop sh sau refurbished?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
mai
9


Ce imperfectiuni sa caut la aspectul general al unui laptop sh sau refurbished?Micile crapaturi sau imperfectiunile estetice.

La o inspectie mai atenta a unui laptop refurbished sau second hand, trebuie sa cauti urme de daune mecanice. Acestea pot fi doar estetice, dar pot fi si mai grave, afectand functionalitatea generala a laptop-ului.

Daca vei constata doar daune estetice si laptop-ul functioneaza corect, il poti cumpara fara probleme. Daca vrei un laptop refurbished, cele mai bune sunt pe DiablosComputer.ro.

Fara fenomenul de “purple haze”.

Una dintre cele mai scumpe componente dintr-un laptop este display-ul sau ecranul si inlocuirea acestuia, nu are sens in cele mai multe cazuri, mai ales in cazul unui laptop sh sau refurbished unde pretul unui ecran nou, poate echivala pretul cu care ai cumparat intregul laptop.

dlc.ro

Cauta decolorari are ecranului, cu tenta de violet sau roz si daca gasesti asemenea imperfectiuni, este un semn ca ecranul este pe duca, nu cumpara acel laptop!

Testeaza toate input-urile cu care este prevazut laptop-ul respectiv.

Verifica toate cablurile cu care vine laptop-ul, verifica functionalitatea placii de retea wireless (daca exista), porturile usb dar si cel lpt (de imprimanta), verifica bluetooth-ul, cardreader-ul daca exista si toate celelalte intrari sau iesiri.

Jack-urile pentru casti sau boxe si pentru microfon, sunt de asemenea foarte importante, daca vrei sa te asiguri ca ai cumparat un laptop cu un sunet decent.

Poate vrei sa cumperi acest laptop pentru a intra pe skype si vorbi online cu prietenii folosind microfonul si webcam-ul, daca jack-urile respective nu functioneaza cum trebuie, ai cumparat laptop-ul degeaba.

Verifica foarte bine hard disk-ul, de prezenta bad-urilor sau zgomote ciudate in functionare.

Hardisk-ul unui laptop este destul de sensibil. Daca laptopul a fost scapat pe jos atunci cand functiona sau daca a fost lovit, este foarte posibil ca in timp, sa fi aparut sectoare stricate (bad-uri) pe platanele acestui hard-disk.

Poti verifica hardiskul pentru bad-uri folosind programul HdTune, dar exista si alte programe de acest gen, care pot face aceste verificari. Daca ai descoperit bad-uri, este foarte probabil ca acestea sa se inmulteasca, o mare parte din hard-disk devenind astfel inaccesibila.

Nu recomandam cumpararea unui laptop care prezinta astfel de defecte. De asemenea, daca hdd-ul scoate sunete ciudate in functionare, se prea poate ca acesta sa nu mai functioneze mult timp.

Verificarea unitatii CD sau DVD.

Verifica cd-rom-ul sau dvd-rom-ul laptop-ului pe care vrei sa-l cumperi. Incearca sa “arzi”, adica sa scrii date pe cd-uri si dvd-uri.

Daca unitatea de cd sau de dvd da erori si nu scrie cu succes mai mult de cateva cd-uri sau dvd-uri, atunci cu siguranta ca are anumite probleme si daca achizitionezi laptop-ul cu gandul sa il folosesti in principal pentru scrierea datelor pe astfel de unitati, iti recomandam sa cauti altul, cu o unitate de CD/DVD buna.

Viata bateriei. Daca vei cumpara laptop-ul in principal pentru deplasari, atunci cand ai nevoie cu adevarat de o baterie cat mai buna, testeaza bateria inainte de a-l cumpara.

La un laptop sh totusi, trebuie sa stii ca bateria nu o sa mai tina ca atunci cand era nou, dar macar 1 ora de functionare atunci cand laptop-ul este folosit intens, ar trebui sa-ti asigure. Daca bateria nu tine nici macar atat, nu recomandam cumpararea acelui laptop.Daca iti place distribuie!

    Post comment