Cat de mult trebuie sa tinem cont de parerea clientilor?

Posted Posted by Badea Didina in Blog     Comments No Comments
feb.
25


Afacerea ta va face mai multi bani daca clientii tai sunt mai fericiti. Dar cum iti pastrezi clientii fericiti? Cum stii daca si de ce clientii prefera sau nu produsul sau serviciile tale? Intreaba-i. Tine cont de orice parere clienti si aceasta iti  poate oferi o perspectiva extrem de valoroasa pentru afacerea si produsele tale.

Clientul nostru, stapanul nostru?

Daca nu ai observat, este vorba despre client in aceste zile. Potrivit specialistilor, companiile centrate pe clienti sunt cu 60% mai profitabile decat cele care nu se concentreaza pe acestia. Acest lucru dovedeste ca, in momentul in care puneti clientul in centrul afacerii voastre, sunteti deja cu un pas mai aproape de succes.


Si tocmai de aceea intreprinderile cauta instrumente de feedback ale clientilor ca temelie pentru acest succes.

Acest feedback influenteaza direct schimbarile pe care le facem pentru urmatorul eveniment, ce aspecte vrem sa evidentiem mai mult si ce parti trebuie sa ramana exact la fel. Acest feedback este de nepretuit pentru fiecare si nu costa nimic pentru a-l obtine.

Pe baza informatiilor care au fost obtinute cu ajutorul anchetele , iata cateva  motive pentru care ar trebui sa solicitati feedback de la clienti.

Afla ce le place si ce nu le place clientilor dumneavoastra.

Cand le ceri clientilor sa iti ofere feedback cu privire la produsul si serviciul tau, vei afla ce le place si ce nu le place. Aceste informatii sunt extrem de utile. Ofera clientilor sansa de a se simti importanti si implicati.

Solicitand clientilor tai sa iti ofere un feedback,  le comunici ca pretuiesti opinia lor si ca te intereseaza ceea ce au de spus. Clientii tai se simt importanti deoarece  ii  tratezi ca atare si se simt implicati in modelarea produsului tale.

Imbunatateste continuu.

Poti sa iti imbunatatesti in mod consecvent produsele sau serviciile si sa le mentii cat se poate de bine. Daca asculti in mod consecvent si cauti feedback, ai intotdeauna un impuls asupra a ceea ce functioneaza pentru clientii tai si ce nu. In cele din urma, acest lucru va duce la o mai buna afacere, la vanzari mai bune si la o experienta mai buna a clientilor .

Sondaje

Sondajele sunt painea si untul pentru a obtine feedback. Ele sunt usor de configurat, usor de trimis si usor de analizat. Adreseaza-le clientilor  doar intrebarile care chiar va pot  folosi.  Fiecare intrebare ar trebui sa serveasca unui scop, economiseste timp si vei primi raspunsuri mai bune, incluzand doar intrebarile esentiale.

Alta optiune este sa oferiti un sondaj direct pe site-ul dvs. Dar se recomanda sa eviti publicarea  unui sondaj amplu pentru vizitatori.

Daca doresti sa prezinti un sondaj pe site-ul tau., pastreaza-l la una sau doua intrebari care sunt foarte relevante pentru pagina pe care se afiseaza.  Veti obtine un feedback mult mai bun in acest fel.

Interactioneaza direct

Daca vrei sa intelegi cu adevarat parerea cuiva despre produsul sau serviciul tau, trebuie sa o faci in mod direct, adica  sa organizezi intalniri frecvente face to face,caci asta te va face sa cunosti cel mai bine parerea clientului si te va ajuta sa iei cea mai buna decizie in privinta produsului sau serviului tau.

ciel.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment