Trenduri privind designul grafic

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
ian.
26

dlc.ro

Trenduri privind designul graficPentru a face design grafic, trebuie ca mai intai de toate sa ai niste abilitati care sa te ajute sa poti desfasura cu succes aceasta activitate.

Nu este nimic iesit din comun pana aici, pentru ca daca esti o persoana cu o imaginatie bogata, si daca esti o persoana creativa, care stie sa isi exploateze imaginatia, atunci cu siguranta poti sa te gandesti serios sa faci pasii necesari pentru a deveni graphic designer.

Va trebui ca mai apoi sa accesezi https://howdodesign.com/ pentru a vedea mai exact despre ce este vorba, datorita vizionarii celor mai bune totoriale de design grafic.


Mai apoi, dupa ce vei vedea cu ce se mananca aceasta activitate, vei putea sa te inscrii la un curs de specialitate, unde vei invata atat partea teoretica, dar si partea practica a designului grafic. Asta inseamna ca vei invata sa lucrezi in programele specifice acestei activitati.

Cu siguranta nu este atat de greu precum te gandesti, sa inveti designul grafic, iar mai apoi poti sa iti gasesti un job in cadrul unei agentii, unde vei putea incepe in forta, lucrand in cadrul unor proiecte de succes.

Vei putea lucra in trendurile cel mai noi in materie de design grafic, iar daca am amintit aceste trenduri, vom discuta putin despre ele.

Se pare ca la moda este designul flat, o tendinta aparuta pe piata inca din anul 2013, si care presupune o elaborare grafica simpla, fara luciuri, umbre sau butoane incarcate. Cu siguranta vei face fata unui astfel de proiect in momentul in care vei deveni designer grafic cu acte in regula. Printre brandurile de top care folosesc acest tip de design, putem aminti Google, ebay, Apple, sau Microsoft.

Un alt trend al designului grafic in acest an este reprezentat de aliniera perfecta. Aceasta tendinta se refera la alinierea din punct de vedere geometric, cu contururi, culori intense, chiar si figuri geometrice, iar acestea trebuie sa fie toate aplasate logic pe material.

Crop – mania reprezinta fara doar si poate un alt trend la moda in designul grafic in aceasta perioada, iar acest trend face referire la folosirea culorilor intense, a celor aprinse, dar si la folosirea elementelor colorate, a sloganelor si a decoratiilor.

Fonturile reprezinta si ele un alt trend al designului grafic. Flosirea mai multor fonturi se datoreaza in mod special resurselor care ofera acces gratuit la acestea, precum Google Fonts.

Trebuie mentionat faptul ca fonturile traditionale se folosesc cu scopul de a incuraja dezvoltarea unui brand. Fonturile caligrafice se folosesc pentru imbunatatirea aspectului estetic al materialului, in combinatie cu fonturile traditionale.

In aceasta perioada, un alt trend este caracterizat de culorile pastelate, care se combina perfect cu designul flat, motiv pentru care Google a decis sa foloseasca culorile moi.

Simplitatea este un trend ideal pentru un design minimalist, iar aceasta simplitate contribuie deciziv la popularizarea si la recunoasterea brandului.

Ultimul trend la moda in designul grafic din acest an, este reprezentat de ilustratii, care au aparut in locul animatiilor. Acestea au un efect mai mare si pot sa transmita mesaje mai clare cu privire la un brand anume.


Daca iti place distribuie!

    Post comment