Stii cat de mult te ajuta un antivirus instalat?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
sept.
3


Stii cat de mult te ajuta un antivirus instalat?Acum traim intr-o era a informatiei si din ce in ce mai multi oameni foloseste calculatoarele pentru a accesa informatia sau pentru a realiza anumite activitati.

Fiecare computer, ca sa functioneze, foloseste un sistem de operare iar unul dintre cele mai folosite siteme din zilele noastre este Microsoft Windows. Are o multe versiuni dar cand vine vorba de reparatii sunt cateva lucruri fundamentale pe care utilizatorii e bine sa le stie pentru a le fi de folos si pentru a sti cand trebuie sa apeleze la un specialist.

Antivisrusul e tot ceea ce trebuie sa stii.

Se realizeaza printr-o simpla copiere a datelor importante intr-una sau mai multe locatii sau se pot utiliza partitii ori sisteme de siguranta. Nu va dau acum altedetalii pentru ca scopul acestui articol este doar de a oferi bazele pentru cladirea unui inceput in acest domeniu. Va voi prezenta in continuare cateva asemenea elemente de baza.

dlc.ro

Primul lucru se refera la a asigura. Se implementeaza prin simpla copiere ale datelor importante in una sau mai multe locuri sau se poate apela la operatiunea de partitie. Locul unde se face copierea de siguranta este foarte important. Daca acesta se afla pe hard, apare pericolul ca acesta sa fi afectat. Pericolele sunt si mai mari cand sunt implicate dischetele sau CD-urile. O buna solutie este FTP-ul sau o alta locatie de pe internet, sigura si rapid de apelat.

Registrul sistemului

este un alt element de care trebuie sa se stie. Are scopul de a pastra fiecare optoiune utilizata de soft sau de hard. Sunt multe programe care sa curete sau sa imbunatateasca sistemul, insa pot sa il si distruga partial sau total. De obicei reinstalarea programelor poate fi o solutie, insa intotdeauna trebuie sa fim atenti cu registrul sistemului. Verificarea este o alta solutie pentru identificarea si analiza problemelor de soft si hard.

Toate sistemele Windows au optiuni in acest sens. Pepiata se gasesc sisteme mai avansate, ca Symantec si altele asemenea. Este indicat sa apelezi la specialiati care sa iti explice detalii despre virusi, ca tu sa fi bine informat si sa sti cum sa iti protejezi datele importante.

Nu este deloc greu sa intalnesti un astfel de profesiunist sau sa instalezi singur un soft antivirus. Astfel vei fi scutit de cheltuieli suplimentare, vei economisi timp si iti vei aduce singur liniste, chiar vei invata cum sa iti creezi operatiunile intr-un mod mult mai eficient si mai sigur.Daca iti place distribuie!

    Post comment