Greseli comune pe care oamenii le fac atunci cand achizitioneaza un pc nou sau second hand

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
aug.
8

dlc.ro

Greseli comune pe care oamenii le fac atunci cand achizitioneaza un pc nou sau second handComputere, laptop-uri, servere, tablete peste tot. Le avem, le vrem daca nu le avem sau avem nevoie de ele sau cateodata toate 3 in acelasi timp. Pentru calculatoare second hand Bucuresti, intra pe DiablosComputer.ro!

Pentru multi dintre noi, computerul face deja parte integranta din viata de zi cu zi si nu ne-am putea imagina existenta fara el prin preajma. Nu dezbatem aici daca asta este un lucru bun sau rau, dar trebuie tinut cont de faptul ca fara computer, multe persoane ar ramane fara job, chiar si noi care scriem acest articol.

De fapt, fara computer, acest articol nici n-ar mai exista. Din fericire, computerele sunt destul de usor de achizitionat, la preturi de la foarte mici la foarte mari, trebuie doar sa stii unde sa cauti si mai ales, trebuie sa stii exact ceea ce ai nevoie.


Pentru cei care nu se pricep la computere, cumpararea unuia se poate dovedi o piatra prea greu de ridicat. Nu este usor. Exista multi termeni tehnici cu relevanta in lumea computerelor, pe care daca nu-i cunosti te poti pacali foarte usor si nu numai tu, dar si buzunarul tau.

Pe deasupra, anumite greseli pot fi facute foarte usor, rezultand in pierdere de bani si timp. Iata cele mai comune greseli pe care le facem atunci cand cumparam un pc nou sau second hand si nu ne pricepem foarte bine la partea hardware:

1.    A nu cumpara bazandu-te pe ceea ce ai de fapt nevoie.
Daca esti unul dintre utilizatorii care tind sa creada despre un pc ca este extraordinar, doar pentru ca ai auzit vorbindu-se foarte mult in media despre el sau doar pentru ca arata foarte bine, probabil ca nu vei cumpara ceea ce ai nevoie.

Desigur, daca pe primul plan este aspectul estetic, poti alege respectivul sistem dar pana la urma s-ar putea sa nu fi multumit. Daca task-urile pe care le vei efectua la acest pc nu sunt decat browsing de internet sau procesare de fisiere in Word sau Excel, cu siguranta nu vei avea nevoie de un computer de top, cu peste 16gb de Ram si procesoare cu 4 sau 8 core-uri.

Daca vei achizitiona un pc de acest tip, nu vei face decat sa pierzi bani pe care ai putea sa-I investesti in alta parte (de exemplu sa iti cumperi si o imprimanta sau un monitor mai mare, etc.).

2.    A crede ca un singur numar, poate determina performanta intregului pc.
Cand vine vorba despre hardware de pc, circula foarte multi termeni tehnici ce ne pot induce in eroare si de multe ori numere importante sau specificatii, nici nu sunt mentionate de cei ce vand aceste pc-uri.

Daca te concentrezi pe un singur numar sau nume (ca de exemplu I7), vei ajunge sa gresesti.

Desigur, un i7 teoretic este mai bun ca un i5, dar numai daca fac parte din aceeasi generatie. Poti gasi i7 pentru laptop-uri cu doar 2 fire de executie, din generatii mai vechi, mult mai putin performante ca noile procesoare i5.


ciel.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment