Este touchscreen-ul inventia tehnologica a prezentului?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog, Telefoane mobile     Comments No Comments
feb.
2

dlc.ro

Este touchscreen-ul inventia tehnologica a prezentului?
Noile generatii de telefoane mobile de la brandurile renumite si nu numai sunt dispozitive bazate pe tehnologia touchscreen. Printre primii producatori care au scos pe piata smartphone-uri cu touch au fost cei de la Apple.

Touchscreen-ul unui iPhone este foarte important, deoarece cu ajutorul acestuia putem profita practic de numeroasele avantaje pe care le ofera, este deci una dintre piese iPhone de baza.

In continuare vom prezenta un touchscreen capacitiv. Acesta reprezinta un ecran unic care are vizualizare interactiva ce se gaseste de regula in tehnologia utilizata la realizarea smartphone-urilor. Folosirea unor dispozitive portabile care utilizeaza aceasta tehnologie ofera posibilitatea utilizatorilor de a atinge pur si simplu ecranul unui smartphone pentru a putea emite o comanda rapida.


Ecranul de tip capacitiv este capabil sa urmeze numeroase comenzi prin detectarea sarcinii electrice unice pentru corpul uman. Un ecran tactil de tip capacitiv permite utilizatorului sa comunice cu anumite computere prin intermediul mainii, fara a utiliza un mouse sau un stilou special. Acest lucru practic aduce un plus de confort si stil dispozitivelor de calcul, deoarece nevoia de butoane suplimentare sau dispozitive periferice este complet eliminata.

Tehnologia folosita la crearea de touchscreen-uri este, de asemenea, precisa si totodata poate face diferenta intre pielea mainii, comparativ cu o manusa sau alte instrumente. Aparitia iPhone-ului practic a revolutionat industria telefoniei mobile, acesta fiind primul dispozitiv mobil care a folosit tehnologia touch capacitiva.

Dupa lansarea acestei tehnologii touch pe telefoanele mobile practic a inceput o goana contra cronometru pentru imbunatatirea acesteia, nu numai de catre Apple, ci si de alti mari producatori. Astazi nu mai exista practic producatori de telefoane mobile care sa nu foloseasca aceasta tehnologie.

In ultimii ani s-au dezvoltat trei tipuri de tehnologii touchscreen folosite la fabricarea smartphone-urilor de catre Apple. In afara tehnologiei touch-ului capacitiv, unele dispozitive prezinta ecrane tactile rezistive sau cu suprafata acustica.

In cazul tehnologiei rezistive, o suprafata rezistiva care este acoperita de metal raspunde unei presiuni atunci cand o comanda este emisa cu ajutorul unui stilou sau pur si simplu al mainii. Tehnologia suprafetei acustice reprezinta un format mult mai complex si totodata mult mai costisitor care se bazeaza pe unde sonore, care se deplaseaza de-a lungul unui ecran de sticla pentru a produce anumite sunete care directioneaza senzorii pentru urmarirea unor comenzi specifice.

Apple foloseste foarte mult tehnologia touch-ului capacitiv care difera de tehnologia rezistiva sau de cea a suprafetei acustice. Astfel, tehnologia capacitiva difera foarte mult de celelate tehnologii folosite prin faptul ca raspunde la comenzi multi-touch.

Practic utilizatorii au in acest fel posibilitatea de a introduce un text sau diverse alte comenzi in dispozitiv nefiind nevoiti sa astepte pentru ca fiecare atingere sa fie inregistrata.

Daca folosirea celorlalte doua tehnologii este destul de rapida si mai ales precisa, aceste comenzi multi-touch emise pe ecranul capacitiv sunt mult mai atractive, pentru utilizatorii de iPhone, care vor sa tasteze mai multe comenzi in timpul unei apelari, sau a unei conversatii pe diverse retele de socializare.

Se poate spune cu siguranta ca touchscreen-ul este inventia tehnologia a momentului.


Daca iti place distribuie!

    Post comment