Din ce sunt fabricate husele de telefon?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
apr.
11


Din ce sunt fabricate husele de telefon?Aceasta este o intrebare pe care trebuie sa ne-o adresam, inca dinainte de a pune piciorul pentru prima data in raionul de accesorii telefoane mobile. Intelegand raspunsurile acestei intrebari vom putea sa alegem in cunostinta de cauza.

Vom stii ce avantaje si dezavantaje are fiecare material, cum sa comparam produsele, ce ni se potriveste cel mai bine.

Am observat, fara indoiala, ca nu toate husele sunt fabricate la fel. Unele sunt mai fine, altele mai aderente; unele mai tari, altele mai moi. Unele huse telefoane pot sa aiba un miros mai ciudat (chiar cand le scoatem din ambalaj); altele poate nu au niciun miros.

Diferentele acestea (alaturi de cele ce se refera la pret, la design, coloristica, rezistenta si greutate) sunt in primul rand efectul faptului ca exista sute de producatori in acest segment al pietei. Fiecare foloseste un mix diferit de materiale. Uneori insa, nici ambalajul nu prezinta foarte clar aceste informatii.

ciel.ro

De aceea vom prezenta in randurile urmatoare ale acestui scurt articol cateva informatii utile legate de materialele folosite in producerea huselor de telefon. Doar astfel poti afla prin ce se deosebeste o husa de alta.

●    Plastic
Acesta este cel mai comun material in constructia huselor. Obtinut din produse petroliere, acesta a fost inventat la inceputul secolului trecut. De atunci incoace a devenit o parte indispensabila a vietii noastre.

Pentru huse se foloseste adesea un mix cunoscut sub denumirea de policarbonat – un plastic foarte tare, folosit in numeroase aplicatii (de la ochelari pana la cd-uri). Polipropilena este un alt tip de plastic ce poate lua orice forma.

E usor de produs, intalnit in special in jucarii si spatii de depozitare – este un material rigid si tare. Poliuretanul este folosit de asemenea pentru huse – nu e atat de puternic precum policarbonatul insa si asa ofera un nivel bun protectie. Acesta poate sa fie atat moale, cat si tare.

Uneori, husele din poliuretan sunt obtinute prin reciclarea plasticului vechi – un mod bun de a proteja mediul inconjurator.

●    Silicon
Siliconul este asemanator cu plasticul, in multe privinte – fiind un produs versatil, obtinut din titei, de asemenea. Acesta are in compozitie siliciu, un material natural gasit in nisip si cuart (in loc de carbon).

El e mai sigur decat plasticul pentru ca nu permite scurgerea materialelor toxice (precum face plasticul). In huse, observam ca siliconul e mai moale, mai flexibil si nu ocupa atat de mult loc. Din pacate insa, uneori mizeria se lipeste prea usor de husele de silicon.

●    Pielea si pielea sintetica
Obtinuta din pielea animalelor, acesta optiune este moale si foarte durabila. Pentru multi oameni, pielea este un simbol al stilului si a luxului.

Oamenii au folosit acest material de mii de ani pentru a produce haine, incaltaminte, mobila si multe obiecte casnice. Foarte adesea insa, in husele de telefon se foloseste nu doar piele naturala ci si piele sintetica. Aceasta din urma este produsa din plastic, fiind moale, placuta si pliabila.

Alte materiale utilizate includ aluminiul, carbonul, lemnul si textilele.


Daca iti place distribuie!

    Post comment