Cum se examineaza atent un telefon second hand?

Posted Posted by Nastase Ilinca in Telefoane mobile     Comments No Comments
ian.
25

dlc.ro

Cei dintre dumneavoastra care vor sa isi achizitioneze un telefon second hand, dar nu aveti bani suficienti, va veti reprofila pe achizitionarea unui telefon second hand. Bineinteles ca la inceput comunicarea cu vanzatorul va fi doar pe Internet sau la telefon.

La intalnire va aflati fata in fata cu acesta si practic este o ultima sansa sa decideti daca un telefon second hand merita achizitionat sau nu. Desi examinarea telefonului pare simpla, practic nu este asa. Sunt extrem de multe lucruri de verificat inainte de a plati telefonul.


In primul rand, aspectul acestuia. Un telefon cu carcasa sau ecran zgariat, cu numeroase urme care provin de obicei de la cazaturi sau taste si butoane care functioneaza foarte greu sunt doar cateva dintre problemele care sunt identificate la o atenta privire.

In al doilea rand, interiorul telefonului este extrem de important. De aceea, este absolut necesar sa indepartati capacul care acopera bateria si sa o scoateti. Puteti afla daca suruburile au urme de uzura acest lucru insemnand  ca cineva a umblat in interiorul telefonului. Bineinteles putem afla daca acumulatorul mai este cel original sau a fost inlocuit.

Daca avem piese care nu sunt in stare buna de functionare, putem sa obtinem o scadere a pretului, iar aceste piese le putem schimba la un service gsm. Piesele le putem achizitiona de la numeroasele magazine online care le au pe stoc. Unul dintre acestea este accesorii gsm. Acesta ofera piese telefoane pentru toate modelele de telefoane fie ele clasice sau smartphone.

In al treilea rand, seriile, codul IMEI, modelul de telefon trebuie sa corespunda cu datele existente in certificatul de garantie.

De asemenea, partea de software nu trebuie nici ea neglijata. Inainte de achizitiona un telefon second hand trebuie sa faceti cateva teste. Efectuarea si primirea unor apeluri, calitatea sunetului intr-o convorbire, calitatea semnalului, etc.

Daca de exemplu sunteti pe punctul de a cumpara un smartphone la mana a doua, exista cateva aspecte in plus fata de un telefon clasic pe care trebuie sa le luati in calcul. In primul rand, trebuie verificata versiunea sistemului de operare si totodata posibilitatea de a face update la versiunile mai noi. In al doilea rand, verificati memoria interna si totodata existenta slotului microSD.

Foarte multe smartphone-uri aparute in urma cu doi-trei ani, au memoria interna limitata la doar cateva sute de MB. Chiar daca aceste smartphone-uri au si sloturi pentru carduri microSD, incercati sa evitati cumpararea acestora. Asta deoarece aplicatiile trebuie instalate mai intai in memoria interna si mai apoi pot sa fie transferate pe card.

Cateva sute de MB sunt de departe insuficienti pentru cerintele aplicatiilor din ziua de azi. In al treilea rand, trebuie verificat daca smartphone-ul ofera acces la acumulator. Tot mai multe smartphone-uri nu mai permit accesul la acumulator, asa ca nu mai puteti schimba bateria cu una noua. In momentul in care cumparati un smartphone second hand fara sa aveti acces la acumulator, este foarte posibil ca autonomia lui sa fie deja foarte mica.

ciel.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment