Cum rezolvam problema subtitrarilor prin filmele online?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
sept.
4

ciel.ro

Cum rezolvam problema subtitrarilor prin filmele online?Nu-i asa ca cel putin odata vi s-a intamplat sa va doriti sa descarcati si apoi sa urmariti un film, dar sa nu ii gasiti intodeauna subtitrarea potrivita?

Filmele pot fi gasite in ziua de astazi cu foarte mare usurinta pe majoritatea site-urilor de profil, insa o problema in cazul descarcarii acestora o reprezinta in mod cert traducerea, pe care nu oricine o poate face, mai ales ca aceasta va ajunge sub privirile unui numar mare de utilizatori.

Pentru a nu mai fi nevoiti sa descarcam filmele, iar mai apoi sa evitam cautarile unor subtitrari lipsite de defecte (delay-uri mari, traduceri nepotrivite sau chiar absenta lor), site-urile ce contin filme online sunt acum la dispozitia tuturor cu peliculele dorite, insotite de subtitrari de calitate, inteligibile si corecte.

Si in acest caz insa, in ceea ce priveste platformele care ofera filme online, exista o intreaga discutie, iar acest lucru provine din faptul ca, in fuga lor dupa bani, nu toti administratorii de astfel de site-uri sunt seriosi. Unde gasim filme online traduse in mod corect?


Un exemplu din categoria „asa da!” este www.filmetraduse.net , o platforma pe care pot fi gasite absolut toate filmele, indiferent daca vorbim despre seriale sau filme artistice, despre telenovele sau documentare ori despre comedii sau drame. Filmele sunt ordonate dupa genul acestora, insa filtrele de cautare ne permit deasemenea si sortarea dupa nume sau ani.

Subtitrarea este un aspect foarte important al vizionarii unui film. Desi majoritatea dintre noi cunoastem destul de bine limbile straine in care sunt realizate peliculele, nu intodeauna putem folosi volumul dispozitivelor noastre pentru a suplini absenta unei traduceri, care se presupune ca ar trebui sa ne asigure buna intelegere a actiunii. Fie din cauza unei proaste functionari a sistemului, fie din limitari si conditionari ce tin de orele de odihna ale persoanelor ce ne inconjoara, aceste aspecte pot fi clasificate drept factori destabilizatori in cazul urmaririi unui film lipsit de subtitrare.

Fara a fi carcotasi insa, vom semnala faptul ca, pe anumite site-uri si platforme ce furnizeaza astfel de pelicule de toate tipurile, nu intotdeauna subtitrarile sunt bine realizate. Diacriticele dar si slabele cunostinte de limbi straine, pot duce la un fiasco total atunci cand vine vorba despre traducerea unor anumite expresii, acestea fiind uneori fie traduse mot-a-mot, fie adaptate prin scoatere totala din context.

Nu suntem mai catolici decat Papa, insa din ce in ce mai des putem constata greseli (si nu doar de exprimare), care, fara un volum de sunet potrivit ce ar putea asigura criteriul comparatiei  vocale,  pot schimba total intelesul dialogurilor. De aceea, persoanele specializate pe astfel de segmente lingvistice, fie ar trebui sa fie mai atent selectionate, fie ar trebui sa isi puna la punct cunostintele, atat in domeniul limbii romane, ci si al limbilor straine intampinate.

Pentru ca un film sa poata fi urmarit in conditii optime insa, acesta trebuie sa detina si alte atribute. Nu odata ni s-a intamplat poate sa constatam faptul ca un serial sau film artistic beneficiaza de o calitate execrabila (de regula cele filmate direct in cinematograf si postate pe site-ul online doar in speranta ca spectatorul va urmari filmul chiar si in conditiile acestea), fara a fi in niciun fel prelucrate sau imbunatatite, astfel incat vizualizarea lor sa se desfasoare in conditii optime.

Ce e drept, clar e drept. Industria filmelor este bazata si ea, ca mai toate domeniile, pe obtinerea unui profit. In ciuda faptului ca ar trebui sa ofere un minim de calitate, de regula platformele de filme online dau dovada doar de delasare.Unde putem vedea un film bun, fara intreruperi? Un film bun atat din punct de vedere calitativ (prin prisma imaginii si sunetului), cat si al traducerilor?

Ei bine, www.filmetraduse.net este o platforma care se incadreaza cu succes in gama site-urilor ce trateaza cu seriozitate timpul liber, nervii si rabdarea utilizatorilor punand la dispozitie tuturor tot ceea ce este mai nou in materie de filme, la un nivel ridicat de calitate si confort.

Alte stiri actuale :

1. Filme portugheze la BIEFF 2013
2. Top 10 al celor mai înfricoşătoare filme de groază, în viziunea lui Martin Scorsese
3. Karan Johar Kank, interviu despre cele mai recente filme ale sale
4. Top 10 cele mai bune filme care „au explorat spaţiul extraterestru“
5. 2013, cea mai competitiva cursa pentru Oscar din toate timpurile? Filmele si starurile care au impresionat in acest an

dlc.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment