Cum pot avea o recolta bogata

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
sept.
7

ciel.ro

Cum pot avea o recolta bogataOamenii care traiesc la tara muncesc foarte mult. Ei, deseori lucreaza pamantul manual si nu stiu ce este un motocultor sau o motosapa. Tot ce stiu este ca trebuie sa munceasca din greu pentru a avea o recolta bogata.

Daca ai o situatie financiara buna, si ai un parinte, un bunic sau o persoana apropiata care locuieste la tara si munceste din greu, cumpararea unui motocultor pentru acea persoana este darul perfect pe care l-ai putea face, daca vrei sa-i usurezi munca.

Intra chiar acum pe http://www.motocultoare-motosape.blogspot.com/ si fa-i un cadou inedit unei persoane care trudeste din greu pentru a oferi celor de la oras cele mai ecologice si mai bune legume si fructe.

dlc.ro

Cei care cultiva pamantul an de an stiu cat de importanta este samanta. O samanta de calitate iti asigura culegerea unei recolte bogate. Tot mai des, agricultorii au inceput sa cumpere seminte certificate. Sunt cazuri in care agricultorii nu dau mare importanta acestui aspect si ajung sa aiba o recolta slaba si munca lor sa fie in zadar. Atunci cand vrei sa cumperi semninte pentru pamantul pe care il detii, trebuie sa fii atent la o serie de aspecte.

Ambalajul in care a fost pastrata samanta este deosebit de important. Este bine sa-l verifici mereu. Daca acesta prezinta anumite defecte, cum ar fi urme de umezeala sau gauri, produsul respectiv poate sa-si piarda din calitati. Tot un lucru ce tine de ambalaj se refera la informatiile prezentate pe el. Sunt trecute pe ambalaj detaliile legate de cultivare?

Specialistii recomanda si alti factori demni de luat in seama, insa acestia tin si de preferintele celor care cultiva plantele. Este bine sa ne informam in legatura cu tipul de seminte, tipul de crestere a acestora, forma pe care o va avea fructul, greutatea pe care o va detine, modul in care trebuie sa fie depozitata recolta respectiva, ce cantitate trebuie folosita la un hectar sau unde trebuie cultivata samanta.

Mare atentie la locul de depozitare a semnitelor dupa cumparare. Acestea trebuie ferite de umiditate si caldura.Semintele de calitate pot fi cumparate de la magazinele specializate in astfel de productii. Din moment ce semintele sunt certificate, calitatea este asigurata.

Care sunt avantajele folosirii semnintelor certificate? Specialistii, dar si cei care le-au folosit, spun ca recolta este mult mai bogata, chiar daca sunt probleme din punct de vedere al climei. Se pare ca aceste seminte mentin structura genetica si biologica a solului si au o buna capacitate de germinare.

Un mare avantaj al acestor seminte il reprezinta faptul ca ele asigura un control mai bun asupra bolilor si buruienilor care pot afecta culturile. Acestea, dar si alte avantaje legate de riscurile de achizitie, valoare culturilor, dar si alte aspecte, pot fi obtinute doar prin folosirea semintelor de calitate.

Daca vrei sa ai o recolta bogata, trebuie sa investesti. Investeste in utilaje agricole de calitate, doteaza-ti mica ferma cu un motocultor, sau cu alte masinarii in acest gen si nu te sfii sa dai banii pe semintele certificate. Doar investind vei obtine o buna productie. Eforturile sunt inutile, daca samanta nu este buna.


Alte stiri actuale :

1. Cum „umflau” ziarele comuniste recoltele din Bistriţa-Năsăud
2. Firmele italiene au ochit agricultura românească
3. Agricultura, vinovată că bărbații nu mai sunt ce erau odată
4. Motorina folosita in agricultura, rambursare de 21de euro /1000 litri
5. După creşterea-record din 2013, vine recesiunea economică
6. Se caută chinezi pentru salvarea agriculturii şi pentru investiţii în prelucrarea materialului lemnos


Daca iti place distribuie!

    Post comment