Cum a devenit engleza limba internationala?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
oct.
31

ciel.ro

Cum a devenit engleza limba internationala?In prezent engleza este o limba internationala, dar cum a ajuns aceasta la nivelul acesta? Va vom explica in cele ce urmeaza cum de s-a ajuns in aceasta situatie in ceea ce priveste comunicarea la nivel global. Se pare ca limba engleza este cea care a reusit sa se ridice la standardele de limba internationala.

Tocmai pentru ca exista aceasta stare noi va recomandam sa va dati micutii la cursuri engleza copii pentru ca acestia sa invete limba engleza de la varste cat mai mici posibil.

Cu toate acestea cei care stiu despre limba engleza de azi nu stiu foarte multe despre istoria ei. Ca orice alta limba si engleza are  o istorie fascinanta si in acest articol urmeaza sa va prezentam cum de limba engleza a ajuns sa aiba o aa mare importanta.


In prezent daca nu stiti engleza nu aveti cum sa faceti parte din lumea selecta. Fara engleza nu puteti sa va plimbati in lume, nu puteti sa lucrati la relatii cu publicul si sunteti priviti ciudat atunci cand va prezentati un CV pentru angajare.

Cu toate astea cei care stiu acum engleza stiu foarte putin despre autorii din engelza si despre ceea ce inseamna sa fii engleza.

Poate ca motivul pentru aceasta situatie poate sa fie gasit in faptul ca engleza a devenit o limba diplomatica de foarte putin timp in urma razboiului. Pana in momentul acela nu foarte multi oameni puneau accentul pe engleza.

Era moderna franceza. Este posibil ca pentru unele persoane sa para neasteptat, insa chiar si in perioada antica timpurie a existat o limba diplomatica si aceasta era babiloniana sau ca sa fim si mai precisi era vorba despre limbile babiloniene pentru ca in vremea imperiului babilonian erau vorbite mai multe tipuri de limbi si toate utilizau acelasi stril de scriere si anume scrierea cuneiforma.

In cancelariile din Egipt oamenii scriau cu hieroglife insa scrierile care erau destinate omologului faraonului din alte state care erau de fiecare data redactate in limba babiloniana.

Faptul ca existau limbi diplomatice a fost o cheie cu care au fost decriptate celebrele scrieri antice precum limba egipteana cu hieroglife sau cea hitita, si de asemenea si o scriere proprie. Metodele de descifrare au inceput cu textele bilingve care au fost scrise atat ca si limba necunscuta cat si ca limba diplomatica. Prin comparatie s-au putut identifica textele exacte.

In antichitatea tarzie limba greaca era o limba prin care toti navigatorii comunicau si la fel si negustorii aflati in bazinul mediteranean unde grecii pareau ca sunt stapani. Cei care nu stiau limba greaca nu aveu cum sa vanda sau sa cumpere si nici macar sa navigheze pentru si de aceea toti marinarii vorbeau in greaca atunci cand voiau sa fie angajati.

Dupa cel de al doilea razboi mondial limba engleza a influentat aproape toate limbile. Tineretul a fost in mod deosebit atras de noile schimbari cei care erau mai in varsta si care erau deprinsi cu franceza au ajuns sa se resemneze. Cei mai putin resemnati sunt rusii si acestia nu au aderat atat de mult la limba engleza.


Daca iti place distribuie!

    Post comment