Cele mai frumoase ornamente de Brad

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
nov.
21


Cele mai frumoase ornamente de Brad
Parca ieri strigam cu totii la 12 noaptea, intr-o zi friguroasa de Iarna, ,,La multi ani 2017”!, insa iata cum am clipit de 2 ori si uite-ne acum, aici, in fata sarbatorilor de iarna, sarbatori care anunta deja intrarea in anul viitor, 2018, sarbatori care pare ca au venit mult prea repede.

Este deja iarna, frigul isi face simtita prezenta in termometre, florile de gheata s-au instalat pe geamurile masinilor, iar oamenii sunt deja pierduti printre straturile de haine groase menite sa ii fereasca de frig.


Este Decembrie, iarna deja si-a infipt adanc radacinile in prezent, luminitele festive de Craciun s-au aprins de mult, imbracand intreaga atmosfera in magie, oamenii au intrat in atmosfera de sarbatoare si magazinele stau cu rafturile pline cu decoratiuni si ornamente de Craciun, care mai de care mai viu colorate si nerabdatoare sa ajunga in brazi.

Filele din calendar  ne anunta ca mai este foarte putin pana la zilele de Craciun, asa ca trebuie sa ne asiguram si sa ne pregatim din timp, astfel incat atat bradul cat si casa noastra sa arate  perfect si cat mai festiv si pentru noi si pentru cei dragi care ne vor trece pragul in zilele de sarbatoare.

Cu totii stim acel moment in care doriti sa va decorati caminul si bradul cu ocazia Sarbatorilor, moment in care ne lovim de cele 2 variante clasice: folosirea decoratiunilor adunate de-a lungul anilori sau de achizitionarea unor ornamente noi in stiluri si culori pe care nu le-ati mai abordat pana acum.

Pentru o atmosfera de poveste si elemente de decor minunate, rupte parca din basme si pentru a combina armonios cele 2 dileme de mai sus, am facut o lista cu idei de culori pentru casa si pentru brad, potrivite oricarei case, incorporand doar elemente cu simboluri speficice Craciunului cu care nu puteti da gres.

Daca va doriti iti doresti un decor cu adevarat aer plin de magie, optati pentru decoratiunile care iti transmit imediat ca in casa e o atmosfera de basm, iar acestea sunt cele de culoare argintie si aurie.

Aceste culori ies usor in evidenta, reprezentand culorile cele mai cautate in special pentru instalatiile luminoase, imitand sclipirile de stele si razele stralucitoare de soare revarsate in bradutul de Craciun.

Este bine de stiut insa ca  atat argintiul cat si auriul trebuie folosite cu masura, de preferat pe obiecte mici – globuri, lumanari sau suporturi de lumanari, ele fiind culori care reflecta lumina si nu vrem sa obtim un efect mult prea stralucitor, ci unul feeric cu un usor aer glowy.

Trebuie sa mentionam faptul ca, indiferent de gusturi, un decor in alb si rosu  va imbina intotdeauna simplitatea cu eleganta, reprezentand culori clasice ale Craicunului, regasite si pe costumul simpaticului Mos Craciun.

Aceasta combinatie de culori va fi extrem de potrivita celor care deja au incluse in decorul casei obiecte de mobilier ori decoratiuni textile in culoarea alba, completand perfect peisajul, fara sa para prea alb, aducand acel ,,aer de spital”.

Bineinteles, daca tot am mentionat de combinatii de culori cu Rosu, nu putem sa ignoram clasica pereche de Verde-rosu, combinatia acestor doua culori puternice si contrastante, va fi o pata de culoare foarte potrivita mai ales in casele in care exista copii.  Atunci cand ne gandim la décor Rosu-verde, parca ne imaginam frumusetea si farmecul bradului de Craciun, verde si bogat decorat cu fundite si globuri rosii, sclipitoare.

dlc.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment