Ce performante ale telefoanelor HTC lasa de dorit?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
oct.
6


Ce performante ale telefoanelor HTC lasa de dorit?Astazi, sa poti avea acces la informatii si la comunicare intr-un timp real oriunde va aflati nu mai reprezinta un lux, ci o necesitate. Telefoanele inteligente ne tin in contact cu prietenii si familia, ne indruma spre locatia stabilita, ne tin la curent cu ultimele stiri si ne alunga plictiseala in orice moment al zilei.

Dar ce ne facem cand smartphone-ul nostru nu ne mai ajuta eficient? Bateria nu mai rezista cat vrem noi? Smartphone-ul se incalzeste?  Performantele lasa de dorit? Nu se mai poate conecta la reteaua mobila de date? In continuare, vom vedea cele mai intalnite probleme pe un HTC Android si cum pot fi ele remediate prin reparatii Htc.

In primul rand, bateria. Aceasta se descarca repede? Inainte de a considera ca acumulatorul este vinovat, trebuie sa faceti cateva verificari ale sistemului de operare. In cele mai multe cazuri sunt aplicatii care utilizeaza in mod excesiv procesorul sau conexiunea mobila de date.


O sugestie ar fi sa dezactivati serviciul de localizare Google si mai ales cardurile Google Now. Astfel de servicii apeleaza modulul GPS si conexiunea mobila de date, rezultatul fiind un consum ridicat de energie pentru o serie de functii pe care le utilizati rar.

Trebuie, de asemenea, dezinstalate aplicatiile pe care nu le utilizati. Modurile de economisire a energiei trebuie activate. Majoritatea smartphone-urilor medii si de top HTC au integrate functii avansate de economisire a energiei.

Telefonul merge foarte greu? Atunci trebuie sa verificati aplicatiile care ruleaza in fundal. Asa puteti vedea cata memorie RAM utilizeaza fiecare aplicatie in parte si le puteti elimina pe acelea care consuma resurse importante.

De asemenea, trebuie luat in calcul si faptul ca unele aplicatii pot avea impact negativ asupra performantei smartphone-ului, chiar daca nu utilizeaza multa memorie RAM. Acestea le puteti identifica in meniul Setari al telefonului, la rubrica Baterie/Energie.

In cele din urma, daca nu ati reusit sa imbunatatiti performantele dispozitivului, se poate opta pentru instalarea unui ROM custom. Acesta este o distributie alternative de Android care este mult mai bine optimizata decat ROM-ul stock si pot oferi optiuni exinse de personalizare.

Ce facem daca nu se conecteaza la reteaua mobila de date? In 99% din cazuri vorbim despre o configurare eronata a setarilor de acces la internet.

Daca smartphone-ul se incalzeste exagerat chiar si in stand-by, concomitent cu descarcarea rapida a bateriei, probabil exista mai multe aplicatii care produc aceste probleme. Aceste aplicatii trebuie inchise sau, daca nu sunt neaparat necesare, sterse din  telefon pentru a da posibilitate bateriei sa se incarce fara probleme.

Trebuie sa tineti minte ca o incalzire exagerata a telefonului dupa o perioada lunga de utilizare este absolut normal.

De obicei, tendinta de incalzire rapida o au telefoanele de top, datorita procesoarelor puternice pe care le detin.  De exemplu, dupa o ora de jocuri care consuma mult bateria, HTC One M8 se incalzeste destul de puternic.

Daca doriti sa monitorizati temperaturile dispozitivului, trebuie sa utilizati o aplicatie CPU-Z. Aceasta aplicatie va va linisti oarecum, pentru ca veti putea urmari temperatura diferitelor componente ale HTC-ului dumneavoastra.

ciel.ro

Daca iti place distribuie!

    Post comment