Ce este o baterie de litiu?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog     Comments No Comments
sept.
2


Ce este o baterie de litiu?Astazi majoritatea dintre noi avem cel putin un telefon performant, insa, de cele mai multe ori  nu putem profita la maximum fara a avea si accesorii pentru telefoane. Accesoriile pentru telefoane ne ajuta sa marim durata de viata a telefonului, sa ascultam muzica sau sa ne protejam bunul.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce este o baterie de litiu.

O baterie de litiu pentru telefonul mobil este o baterie care foloseste ioni de litiu cu scopul de a alimenta dispozitivul fara de care majoritatea dintre noi nu ar putea duce o viata normala. Bateriile, in general, reprezinta unul dintre cele mai importante si totodata cele mai folosite accesorii pentru telefoanele mobile, pentru care cei mai multi dintre utilizatori cer capacitati si facilitati tot mai mari.

Tehnologia bateriei de litiu este relativ noua si ofera avantaje diferite fata de alte baterii reincarcabile precum cele de nichel-cadmiu sau cele hibride, confectionate din nichel si alte metale.


Trebuie remarcat faptul ca bateria de litiu a telefonului mobil nu reprezinta termenul cel mai corect din punct de vedere tehnic. O baterie de litiu nu poate fi reincarcata si, astfel, are o utilizare foarte limitata ca sursa de energie pentru telefoanele mobile, cu toate ca exista baterii de unica folosinta si alte tipuri de incarcatoare pentru telefoanele mobile. Atunci cand vorbesc despre acest tip de baterie, oamenii se refera de fapt la bateria litiu-ion, a carei caracteristica principala este abilitatea acesteia de a fi reincarcata.

Acestea fiind spuse, bateria de litiu pentru telefonul mobil are anumite avantaje fata de alte tehnologii de baterii. O viata mai lunga, caracteristici de reincarcare mai bune, durabilitatea sunt doar cateva dintre acestea. Chiar daca preturile de achizitie ale unei astfel de baterii sunt destul de mari, beneficiile pe care aceasta le aduce pe termen lung sunt clare si extrem de rentabile.

Una dintre cele mai criticate caracteristici ale bateriilor reincarcabile, legate de reincarcare, se refera la asa-numita “memorie” a bateriei. Cu alte cuvinte, aceasta trebuie sa fie golita complet de energie si apoi reincarcata complet, altfel isi pierde foarte repede o buna parte a potentialului de incarcare. Bateriile de litiu nu au astfel de limitari. De fapt, acesta este unul din lucrurile care face din acest tip de baterie unul atat de dorit. Foarte multi utilizatori de telefoane mobile prefera sa-si reincarce telefoanele inainte ca bateria sa se fi epuizat complet.

Durata de viata a bateriei de litiu este un alt motiv pentru care aceasta este atat de cautata. In vremurile de inceput ale telefoanelor mobile, timpul maxim de vorbire era de aproximativ 30 de minute sau chiar mai putin, cu un timp de stand-by de 24 de ore. De fiecare data cand durata de viata a bateriei a crescut substantial, acest lucru s-a datorat tehnologiei bateriei. Cei care cauta o baterie suplimentara se vor uita probabil dupa o baterie de litiu sau vor fi directionati de catre un retailer de telefoane mobile spre o astfel de baterie.

Pentru mai multe detalii despre baterii, dar si alte tipuri de accesorii pentru telefoanele mobile nu ezitati sa accesati www.magazingsm.ro.Daca iti place distribuie!

    Post comment