Care sunt avantajele tehnologiei wireless?

Posted Posted by Dan Bradu in Blog, Tehnologie     Comments No Comments
ian.
25

ciel.ro

Care sunt avantajele tehnologiei wireless?Multe companii folosesc astazi tehnologia LAN (Local Area Network) pentru a permite angajatilor sa partajeze o sursa comuna de date. De asemenea, ofera un punct comun prin care dispozitivele pe care le utilizeaza angajatii pot comunica intre ele.

Exista totusi o continua dezbatere cu privire la faptul ca intreprinderile ar trebui sa isi livreze LAN-urile printr-o conexiune prin cablu sau fara fir. In prezent se constata o crestere tot mai mare a cererii pentru casti wireless.

dlc.ro

Cu toate acestea, cu tot mai multe companii care opteaza pentru implementarea tehnologiei wireless, mai degraba decat prin cablu, nu toti sunt informati si stiu care sunt toate avantajele.

Cele mai mari preocupari care sunt discutate asupra retelelor fara fir sunt securitatea si viteza. Trebuie spus ca, in ambele cazuri, firul este superior. Cu toate acestea, dupa cum am spus desi cablul are mai multe avantaje, aceasta nu inseamna sa spui ca wireless este nesigur sau incet.

Securitatea retelei

Securitatea wireless este de fapt foarte buna folosind cea mai recenta tehnologie de criptare. Asta nu inseamna ca nu poate fi hackuita – poate – si fiind mai deschisa, in ceea ce priveste accesibilitatea, pericolul este cu siguranta mai mare. Acest lucru poate fi depasit prin implementarea unor parole puternice si a solutiilor de hardware si software de securitate.

Exista, bineinteles, companii care au date deosebit de dezirabile, pe care hackerii ar dori sa le obtina, cum ar fi bancile, de exemplu, cu toate informatiile financiare pe care le detin. Pentru aceste organizatii, acest tip de date sensibile garanteaza o siguranta maxima.

Viteza retelelor

In ceea ce priveste viteza – pentru majoritatea intreprinderilor mici si mijlocii, viteza mai mica pe care o ofera o retea fara fir este inca suficient de rapida pentru ceea ce au nevoie.

Deci, atunci cand vine vorba de a alege intre retele cu fir si fara fir de la considerente de viteza si de securitate, fiecare afacere individuala trebuie sa examineze propriile nevoi si, daca wireless se potriveste o puteti folosi fara probleme.

Pentru acele afaceri in care viteza super-rapida si metodologia ultra-sigura nu sunt importante, accesul wireless aremulte avantaje de oferit.

Mobilitatea sporita este de departe cea mai mare atractie pe care retelele wireless o au pentru majoritatea afacerilor. Posibilitatea de a sta la orice terminal, oriunde in cladire si de a accesa serverul este un mare avantaj.

Cand s-au dezvoltat laptopurile, datorita noului factor de mobilitate pe care l-au adus, acest lucru a dat un impuls suplimentar avantajelor de a putea lucra oriunde in raza de actiune a retelei wireless.

Aceasta inseamna ca angajatii nu numai ca acceseaza informatii de pe server, oriunde s-ar afla in incinta, dar le si permit si colegilor sa colaboreze si sa faca schimb de informatii in cadrul intalnirilor desfasurate oriunde; fie intr-un colt al biroului, fie intr-o sala de sedinta la comanda, fie chiar in cantina personalului. Aceasta permite mobilitatea totala.

Factorul crescut de mobilitate faciliteaza ideea de a lucra pe propriile dispozitive de care tot mai multe intreprinderi profita acum. Laptopurile, tabletele si smartphone-urile care apartin unor angajati individuali sunt acum aduse la locul de munca si li se acorda drepturi de acces la reteaua fara fir.

De asemenea, datorita faptului ca este mai convenabil ca angajatii sa-si indeplineasca sarcinile pe propriiel dispozitive este de asemenea, o economie potentiala a costurilor, deoarece intreprinderile nu mai trebuie sa finanteze costurile hardware ale dispozitivelor in sine.


Daca iti place distribuie!

    Post comment